Politie vangt winkeldief dankzij grondige undercoveractie in Kruidvat: ’Zelfs het personeel had niet door dat het agenten waren’

Politie en Kruidvatmedewerkers kunnen terugkijken op een geslaagde undercoveractie.© Politie Alphen-Noord

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Om een Kruidvatfiliaal in het noorden van Alphen van winkeldieven af te helpen hebben enkele agenten in opleiding een undercoveractie uitgevoerd, waarbij ze deden alsof ze medewerkers van de winkel waren. „Ze gingen zo op in de klus dat zelfs het vaste personeel en ook de klanten niet door hadden dat ze van de politie waren”, vertelt een woordvoerder van de Politie Alphen.

Nog iedere week maakt de politie in Alphen aan den Rijn melding van winkeldiefstallen die verijdeld of opgelost zijn. Met recht kan gesproken worden van een ’plaag’, vindt de politie. „En de financiële gevolgen zijn dat ook. Ondernemers werken hard om hun brood te verdienen.”

Om een bijdrage te leveren aan het oplossen van die misdaad zette de politie woensdag een actie op touw samen met studenten van de politieacademie bij drogisterij Kruidvat. „Nadat ze omgekleed waren in de bedrijfskleding van de Kruidvat konden ze aan het werk. Naast vakkenvullen, spiegelen en bezoekers helpen met zoeken naar voetcrème hielden ze de winkel in de gaten.”

In ieder geval één winkeldief werd de dupe van de undercoveroperatie, en kon zonder gestolen goederen huiswaarts keren. „Het onderzoek loopt en deze heeft een winkelverbod.” De politie kijkt dan ook met tevredenheid terug en overweegt herhaling. „Het was voor ons een geslaagde actie”, concludeert een woordvoerder.

De politieagenten hielpen gewoon mee met de dagelijkse winkelbezigheden.© Politie Alphen-Noord

Lees ook: Dorstige Red Bull-dief steelt 25 blikjes en weet te ontkomen aan de beveiliging in de Aarhof

Net binnen