Ontwikkelaar onderzoeksmaterialen Antec Scientific verruilt Zoeterwoude voor Alphen aan den Rijn: ’Hadden groter lab nodig’

De nieuwe locatie van Antec Scientific in de Alphense wijk Hoorn.© Cyclomedia

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Antec Scientific, de ontwikkelaar van allerlei elektrochemische laboratoriummaterialen, heeft na 28 jaar hun hoofdkwartier verplaatst van de Grote Polder in Zoeterwoude-Rijndijk naar Hoorn in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf was toe aan een uitbreiding, licht marketingdirecteur Martin Eysberg toe.

Antec betrekt het pand waar eerder communicatiebureau M+ gevestigd was. Dit bedrijf is inmiddels gevestigd aan de Tankval in Alphen.

Eysberg vertelt op LinkedIn dat het bedrijf behoefte had aan meer ruimte. „De nieuwe faciliteit heeft een groter pakhuis, wat ons betere logistiek biedt. De uitbreidingen van ons onderzoekslaboratorium en productieruimtes waren nodig om te verzekeren dat we de hoogste kwaliteit kunnen bieden en om de toegenomen vraag naar onze producten het hoofd te bieden.”

Het bedrijf werd in 1990 opgericht als Antec Leyden, en had als doel om universitaire studenten en experts op het gebied van electrochemie met elkaar te verbinden en zo innovatie mogelijk te maken. In 2017 werd de naam veranderd naar Antec Scientific. Volgens Eysberg was die naam een betere afspiegeling van wat het bedrijf doet.

Lees ook: Herontwikkeling bij Rijnhaven in Alphen: 300 woningen en 15.000 meter nieuwe bedrijfsruimte

Net binnen