ZZ Leiden heeft met Wesley Alcegaire zijn gewenste allrounder vastgelegd

Wes Alcegaire.© Foto ZZ Leiden

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Wesley Alcegaire de allrounder gevonden die de ploeg nog nodig had.

Wes Alcegaire is een Amerikaanse, 1.98 meter lange, forward die vorig seizoen in de Zweedse Basketligan speelde bij Nässjö. De 27-jarige basketballer speelde eerder bij Bratunac in Bosnië-Herzegovina en voor Inter Bratislava. Met die Slowaakse ploeg was hij drie seizoenen geleden al eens te gast in de Vijf Meihal in het kader van de Europe Cup.

Vooral in Bosnië en Zweden liet de in Florida geboren Alcegaire mooie cijfers noteren, die laten zien dat hij van alle markten thuis is. Vorig seizoen kwam hij tot gemiddelden van 13,4 punten, 1,8 rake driepunters, 4,2 rebounds, 2,4 assists en 1 steal. Op beelden is te zien dat hij een speler is die hard werkt aan beide kanten van de vloer.

Voordat hij prof werd in Europa, speelde Alcegaire collegebasketbal bij eerst Liberty en later Bowling Green State University. Vooral in zijn laatste twee jaar, bij het instituut in de staat Ohio, kwam de forward tot volle bloei.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij ZZ Leiden, dat bijna weer opnieuw moet worden opgebouwd, ontbrak nog een forward in de selectie met creatieve impulsen. ,,Wes is een goede allrounder’’, zegt nieuwe coach Doug Spradley, op wiens voorspraak Alcegaire naar Leiden komt. ,,Hij doet een heleboel goede dingen en zal ons aan beide kanten van het veld in balans brengen.’’ Met de komst van Alcegaire lijkt Spradley zijn team in ieder geval voorlopig rond te hebben.

De club heeft zes nieuwe aanwinsten: Stan van den Elzen, Erikas Venskus, Szymon Wojcik, Deion Hammond, Tommy Rutherford en nu dus Alcegaire. Van vorig seizoen bleven Marijn Ververs, Luuk van Bree en Maarten Bouwknecht. Ook jongeling Lucas Kruithof sluit weer bij de selectie aan, die verder aangevuld wordt met nog enkele jonge talenten. Eind deze maand moet Leiden zich in het Franse Cholet zien te plaatsen voor de groepsfase van de Europe Cup.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen