Kledingzaak WE opent nieuwe vestiging in Van Mandersloostraat in Alphen: ’We wilden altijd al een locatie buiten het winkelcentrum’

Winkelmanager Sophie van Spijker pronkt met de nieuwe kindercollectie. „Die springt er echt uit dit jaar. We hebben alles van netjes en stoer tot normaal.”© Mediahuis

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Is tien uur ’s ochtends te vroeg voor champagne? Het maakt donderdagochtend niet uit in het nieuwe pand van kledingwinkel WE in de Van Mandersloostraat. Na een grondige verbouwing opende daar de zaak voor het eerst de deuren.

WE, dat tot voor kort in de nabijgelegen Aarhof gevestigd was, is blij met het nieuwe onderkomen in de bekende Alphense winkelstraat. „We wilden altijd al een locatie buiten het winkelcentrum”, zegt winkelmanager Sophie van Spijker. „We denken dat hier de doorloop iets beter is. Daarnaast was het in de Aarhof wel een beetje verouderd.”

De zaak had kunnen blijven zitten in de Aarhof tot de grote verbouwing eind 2023 begint, maar in overleg met de verhuurder kon WE er eerder weg. Weggestuurd voelen ze zich absoluut niet, bevestigt de winkel, want het nieuwe pand biedt ook nieuwe kansen.

Cadeautjes

Qua grootte is de nieuwe WE, die de oude panden van Vero Moda en Miss Etam beslaat, ongeveer gelijk aan de oude zaak, maar wat betreft inrichting is alles volgens de laatste winkeltrends. De muren en vloeren zijn bewust in zo neutraal mogelijke kleuren geverfd, om de kledingcollectie zoveel mogelijk tot z’n recht te laten komen. „Ze noemen het ’greige’”, legt Van Spijker uit. „Een combinatie van grijs en beige.” Scheuren en gaten in de muren zijn ook bewust niet weggewerkt. Volgens WE zijn dat juist de ’cadeautjes’ van het monumentale pand en moeten die gekoesterd worden.

De vraag die veel shoppende Alphenaren al gesteld hebben, is of de WE weer terugkeert naar de Aarhof als daar het nieuwe winkelcentrum af is. Daar zal beslist geen sprake van zijn, aldus een resolute Van Spijker. „We hebben er goed vertrouwen in dat de klanten ons ook op deze locatie kunnen vinden.”

Lees ook: ONLY sluit filiaal in centrum van Alphen

Net binnen