Leidse Fitterstraat krijgt computergestuurd speeltuintje

De verscholen speelplaats aan de Fitterstraat.© Foto Cyclomedia

Loman Leefmans
Leiden

Er komt noodgedwongen een tweede inspraakronde over de speeltuin in de Leidse Fitterstraat. Daarbij is het de bedoeling dat kinderen en hun ouders achter hun computer aan de slag gaan en een digitaal ontwerp bedenken.

De Fitterstraat ligt in het driehoekige nieuwbouwwijkje langs het spoor naar Utrecht, nabij het begin van de Rooseveltstraat. Daar bevindt zich een speeltuintje dan de gemeente wil gaan opknappen.

Wensen

Eerder dit jaar werden diverse ontwerpen aan de buurtbewoners voorgelegd. ’Hier zijn zoveel reacties op ontvangen dat het nog niet gelukt is om tot een goed éénduidig ontwerp voor de speelplek te komen die aan alle wensen voldoet’, meldt de gemeente.

Daarom is een nieuwe inspraakronde ingesteld waarbij buurtbewoners aan de slag kunnen door zelf een digitaal ontwerp te bedenken en samen te stellen. Het programma De Speeltuinbouwer wordt daarvoor aangeraden. De gemeente waarschuwt dat niet álles mogelijk is want het budget is beperkt.

Geheel

De ontwerpronde eindigt op maandag 10 oktober waarna de gemeentelijke tekenaars de geopperde buurtideeën tot één geheel gaan samensmelten. Volgend jaar kan dan de uiteindelijke herinrichting beginnen.

Net binnen