Twee nieuwe appartementencomplexen in het centrum van Lisse: uitgaansgelegenheid en garage verdwijnen

Ook de woning aan Schoolstraat 5 maakt plaats voor nieuwbouw.© Foto Taco van der Eb

Peter van der Hulst
Lisse

Uitgaansgelegenheid De Gewoonste Zaak en de voormalige Garage Heemskerk maken in het centrum van Lisse plaats voor twee nieuwe gebouwen met in totaal 48 koopappartementen. De gemeente heeft met ontwikkelaars daarvoor een overeenkomst afgesloten.

Meer Vastgoed BV gaat aan de Schoolstraat 33 appartementen bouwen. Die komen in een gebouw van drie tot vijf lagen hoog. Daarvoor wordt niet alleen De Gewoonste Zaak gesloopt, maar ook de naastgelegen woningen aan de Schoolstraat 5 en 9. Het nieuwe complex komt evenwijdig te staan aan de bestaande bebouwing in de straat.

Namens Meer Vastgoed heeft Martin Bosscher donderdag een zogenoemde ’anterieure overeenkomst’ ondertekend. Wethouder Jolanda Langeveld deed dat voor de gemeente. In zo’n contract staan afspraken over zaken als de inrichting van de buitenruimte en het aanbrengen van elektriciteitskabels en andere benodigde aansluitingen voor de woningen.

Een soortgelijke overeenkomst heeft Langeveld ook met Bas Brekelmans van Seaside BV afgesloten voor de bouw van een vijftien appartementen tellend complex aan de Heereweg. Dat komt op de plek van de voormalige Garage Heemskerk, later ook wel bekend geworden als Plan 4.

Dit pand telt drie bouwlagen met een kap. Langeveld is blij met de nieuwe projecten. ,,We werken daar van harte aan mee, want we hebben de woningen in Lisse hard nodig.’’ Parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen komen bij beide projecten op eigen terrein.