Automobilisten zaten door bizarre samenloop van werkzaamheden en afsluitingen uren vast in LUMC-garage

Bij het asfalteren van de Plesmanlaan raakten stoplichten defect.© Foto Taco van der Eb

Binnert Glastra
Leiden

Het duurde begin deze week door werkzaamheden in de buurt soms uren voordat automobilisten de parkeergarage van het LUMC konden verlaten. D66-raadslid IJsbrand Olthof vroeg donderdagavond opheldering in de commissie Bereikbaarheid.

Het probleem speelde maandag en dinsdag, erkende verkeerswethouder Ashley North, die ook kon melden dat een lid van burgemeester en wethouders zelf ook met het probleem te maken kreeg.

Dat automobilisten muurvast kwamen te staan op het Bio Science Park - en geparkeerde auto’s de garage niet uit konden - kwam door een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden.

Vanwege 3 oktober zijn er verschillende afsluitingen die het verkeer bemoeilijken. Zo is de Wassenaarseweg afgesloten voor het ’kermiskamp’. Daarnaast is vorige week een fout gemaakt bij het asfalteren van de Plesmanlaan waardoor detectielussen en dus verkeerslichten het niet goed doen.

Dat is opgelost met verkeersregelaars, maar de afwikkeling van kruispunten ging daardoor een stuk minder efficiënt. Dan was er nog een probleem bij de brug in de Willem de Zwijgerlaan, wat aan die kant van het Bio Science Park voor opstoppingen zorgde. En dan was het toevallig ook nog slecht weer en gewoon drukker dan anders.

Die problemen zijn u opgelost en er zijn meer verkeersregelaars geregeld. Volgens North hebben de problemen zich woensdag en donderdag ook niet meer voorgedaan.

Net binnen