Rijnsburgse Boys maakt gehakt van HHC Hardenberg, hattrick Van der Moot binnen vier minuten

Dani van der Moot.© Archieffoto

Tom Mentink
Hardenberg

Rijnsburgse Boys heeft zich hersteld van de drie nederlagen op rij. De Uien veegden zaterdag de vloer aan met HHC Hardenberg, een van de titelkandidaten: 1-6.

Zonder trainer Henk Wisman (ziek) en Dennis van der Plas (geblesseerd), maar met assistent Jan Blankespoor op de bank kwamen de Rijnsburgers al snel op voorsprong. Delano Asante opende na tien minuten de score: 0-1.

Kort erna brak er onweer uit boven Hardenberg, waardoor de scheidsrechter besloot de wedstrijd voor vijftien minuten stil te leggen. De bezoekers lieten zich er niet door van de wijs brengen en gingen vrolijk verder met doelpunten maken. Dani van der Moot scoorde nog voor rust een zuivere hattrick: 0-4.

In de tweede helft deed Rijnsburgse Boys het wat rustiger aan. Furhgill Zeldenrust maakte er 0-5 van, waarna HHC wat terugdeed via een doelpunt van Rob van der Leij. Het slotakkoord was voor Zeldenrust: 0-6.

Goed nieuws was er overigens voor Bert Koomen. De rechtsback raakte eind vorig seizoen geblesseerd, miste de hele voorbereiding, maar maakte tegen HHC zijn rentree als invaller.

Net binnen