Tweede zege op rij, het lek is eindelijk boven voor winnend Ter Leede

© Foto Taco van der Eb

Tom Mentink
Nijkerk

Ter Leede is nog niet van de laatste plek af, maar heeft inmiddels wel het goede gevoel te pakken. De Sassenheimers boekten vorige week hun eerste zege door Staphorst met 2-1 te verslaan, zaterdag volgde direct de tweede overwinning.

Dit keer was de ploeg van trainer Niek Oosterlee met 1-2 te sterk voor het op papier sterke Sparta Nijkerk. Linksback Lucas Leverland, die in de zomer als ’huurling’ overkwam van Rijnsburgse Boys, bracht Ter Leede na iets meer dan een half uur spelen aan de leiding: 0-1. De hekkensluiter had in de eerste helft ook het betere van het spel en joeg flink door op de tegenstander. De Nijkerkers leken door die speelwijze een beetje verrast.

Na de pauze probeerde de thuisploeg het tij te keren met drie wissels die werden ingebracht, maar dat mocht niet baten. Luc de Kruijs verdubbelde al na drie minuten in de tweede helft de score: 0-2.

Strafschop

In het vervolg kwam die voorsprong nauwelijks meer in gevaar. Al moest doelman Mark de Vries vlak voor tijd nog wel in actie komen bij een strafschop, die was veroorzaakt door Tim Bloemendaal. De inzet vanaf elf meter spatte in eerste instantie uiteen op de lat en in de rebound stond De Vries op z’n post. De tegentreffer diep in blessuretijd, een eigen doelpunt van de ongelukkige Bloemendaal, viel te laat voor Sparta Nijkerk.

Dankzij de nipte overwinning behield Ter Leede de aansluiting met de rest van de teams in de gevarenzone. Met slechts twee tegendoelpunten in de laatste twee wedstrijden lijkt het probleem achterin ook te zijn opgelost.

derde divisie

Sparta NijkerkTer Leede1-2

33. Leverland 0-1, 48. L. de Kruijs 0-2, 90+6. Bloemendaal (eigen doelpunt) 1-2.

Net binnen