Leiderdorp informeert bewoners over opvang asielzoekers in kerk Power City

De- kerk van Power City wordt ingericht als noodopvang voor asielzoekers.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiderdorp

Leiderdorpers die meer willen weten over de tijdelijke opvang van honderd asielzoekers in het kerkgebouw van Power City aan de Elisabethhof, kunnen dinsdag 11 oktober terecht bij een informatieavond in het gemeentehuis.

De gemeenteraad van Leiderdorp stemde eind vorige maand in met de tijdelijk opvang van honderd asielzoekers, uitsluitend alleenreizende mannen, in het enorme pand waar tot 2013 de Levensstroomgemeente van evangelist Jan Zijlstra kerkte. In de grote zaal van dat gebouw worden met schermen honderd afgescheiden kamertjes gemaakt, waar de asielzoekers kunnen verblijven. Op het parkeerterrein worden douchecabines geplaatst. De opvang, die het overvolle aanmeldcentrum van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers in Ter Apel moet ontlasten, duurt ten minste tot 1 februari volgend jaar.

De gemeente legt op de avond van 11 oktober uit wat er precies gaat gebeuren in het tijdelijke opvangcentrum en welke voorwaarden de gemeente aan de noodopvang heeft gesteld. Leiderdorpers kunnen er hun vragen stellen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en tot 21.15 uur kunnen bezoekers binnenlopen.

Twee dagen later, op donderdag 13 oktober, kunnen mensen die dat willen tussen 18.00 en 19.30 uur een kijkje nemen in de tijdelijke opvang aan de Elisabethhof 5. De asielzoekers komen naar verwachting maandag 17 oktober aan in Leiderdorp.

Net binnen