Vrouwen Grasshoppers wijzen ook Lions terug en blijven ongeslagen

Joris Zandbergen
Landsmeer

Ook na de tweede competitiewedstrijd is Sportiff Grasshoppers nog ongeslagen. De Katwijkse basketbalsters wonnen bij Lions: 70-82.

Coach Renate Sluijs was blij met het tweede en derde kwart dat haar ploeg speelde, maar plaatste kritische kanttekingen bij het eerste en vierde deel. ,,In het begin liep het niet lekker. We gaven geen druk in de verdediging.’’ Lions scoorde ook relatief veel in de eerste tien minuten.

Grasshoppers pakte het daarna op, vooral in defensief opzicht. ,,En dan is het opeens ook makkelijker aanvallen’’, zei Sluijs. ,,De schoten gingen vallen en we vonden betere oplossingen.’’ Bij rust was het 36-45 in het voordeel van het team van Sluijs en ook in het derde kwart denderde Grasshoppers door.

Dat deed het onder leiding van de nog altijd piepjonge Lotte van Kruistum, die heel fraaie cijfers liet noteren. ,,Ze speelde een prima wedstrijd’’, sprak de coach. ,,Landsmeer kon haar niet stoppen. Ze deed elke keer wat anders.’’ De timing van Van Kruistum was uitstekend, want Grasshoppers was niet okselfris. Deborah Vos was een beetje ziek en Alissa van der Plas kampte met een keelontsteking. Toch kwam het duo wel in actie.

Het verval kwam, tot ongenoegen van coach Sluijs, in het vierde kwart. ,,Te veel met de scheids bezig en de focus viel weg. Lions kon wat terugkomen en dat vind ik jammer. Maar de puntjes zijn wel binnen.’’ Waarvan akte, zou je zeggen. Binnenland en Grasshoppers zijn de enige twee nog ongeslagen teams in de vrouweneredivisie.

Landslake Lions - Grasshoppers 70-82

(21-17, 15-28, 17-24, 17-13)

Scores Grasshoppers: Van Kruistum 28 (13 rebounds), F. Kuijt 14, Van der Plas 11, K. Kuijt 10, Hordijk 6, Aandewiel 5, S. Kuijt 5, Vos 3.

Net binnen