Oekraïne meldt herovering ruim 400 vierkante kilometer Cherson

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Het Oekraïense leger rukt gestaag op in het zuiden van het land, waar het probeert de regio Cherson op de Russen te heroveren. In minder dan een week is al ruim 400 vierkante kilometer gebied bevrijd, meldden de Oekraïense strijdkrachten donderdag.

President Volodimir Zelenski sprak daarna zelfs over een gebied van 500 vierkante kilometer, die sinds 1 oktober weer in handen is van het Oekraïense leger. Ook in het oosten worden meerdere militaire successen gemeld, aldus Zelenski in een videoboodschap.

Het is de eerste keer dat Kiev cijfers geeft over de Oekraïense vooruitgang bij het tegenoffensief. Dorp voor dorp wordt ingenomen, meldde Zelenski eerder al. Belangrijkste doel is de hoofdstad Cherson, die al snel na de Russische invasie in handen van de vijand was gevallen.

Cherson is een van de vier regio's die Rusland onlangs heeft geannexeerd. Eerder deze week gaf een kaart van het Russische ministerie van Defensie aan dat Russische troepen meerdere locaties in de regio hebben opgegeven.

Net binnen