’Grenzeloos’ is thema van nieuwe editie Kunstweek Warmond in november 2022

Openingsfeestje van vorige editie Kunstweek Warmond, op pleintje bij galerie De Pomp.© archieffoto

Erna Straatsma
Warmond

’Grenzeloos’ is de titel van de Warmondse Kunstweek 2022, die plaatsvindt van 4 tot en met 13 november.

De Kunstweek biedt onderdak aan allerhande kunstvormen, van literatuur en poëzie tot beeldende kunst, muziek en cabaret.

Vorig jaar focuste de Kunstweek met het thema Warmond Utopia op de schoonheid van het eigen dorp, deze editie gaat juist ’over de grenzen heen’. De kunstweekcommissie die het evenement organiseert, zegt dat het thema niet alleen letterlijk is bedoeld, maar ook figuurlijk.

De Warmondse schrijfster Pauline Slot is op 6 november de gast in het Literair Café, waar ze vertelt over haar nieuwe boek Bergen aan Zee. Dit, in juni verschenen, boek gaat over de vrouw van een bekende bergbeklimmer. Eerder verschenen van haar onder meer boeken als ’Soerabaja (2012) en ’En het vergeten zo lang’ (2010).

Gluren

Vast onderdeel van de Kunstweek is ’Gluren bij de Buren’ dat bezoekers twee weken lang de gelegenheid biedt om kunst achter de ramen van woonhuizen en winkels te bewonderen. De afgelopen jaren is dit programma-onderdeel steeds populairder geworden. Warmonders die mee willen doen aan de expositie kunnen zich nog tot en met 16 oktober daarvoor aanmelden bij glurenbijdeburen@kunstweekwarmond.nl. Zowel kunstenaars als eigenaars van panden kunnen zich voor deelname melden.

Kleinkunst

Galerie De Pomp, theater Het Trefpunt en het Oude Raadhuis doen aan de Kunstweek mee met diverse activiteiten. Zo zet galerie De Pomp drie buitenlandse kunstenaars in de schijnwerpers (namen nog onbekend) en staan drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival op het podium van Het Trefpunt. In het Oude Raadhuis is ’grenzeloze kunst’ van schilder/beeldhouwer/predikant Peter Kattenberg uit Zeist en de Voorhoutse kunst- en portretfotografe Ell Geeh te zien. Het Monward Consort treedt er 12 november op met piano, strijkers en zang.

Twee evenementen die vorig jaar op het programma stonden, maar niet door konden gaan vanwege coronabeperkingen, zijn naar deze editie doorgeschoven. Dat geldt voor ’Poëzie in de Oranjerie’ met een wijnproeverij op landgoed Oostergeest (12 november) en het kKik huiskamerfestival (13 november).

De Kunstweek kon vorig jaar voor een deel doorgaan, maar het laatste festivalweekeinde viel in het water door coronamaatregelen.

Het volledige programma van de Kunstweek Warmond is nog niet bekend, maar verschijnt binnenkort op de website www.kunstweekwarmond.nl. Warmonders krijgen een flyer met het programma thuis bezorgd.

Net binnen