Gemeente Wassenaar zoekt bewoners met duurzaam huis voor ’Nationale Duurzame Huizen Route’

Dit gezin heeft hun huishouden reeds verduurzaamd.© Gemeente Wassenaar

Rutger de Quay
Wassenaar

De gemeente Wassenaar is op zoek naar inwoners met een duurzaam huis die deel willen nemen aan de jaarlijkse ’Nationale Duurzame Huizen Route’. Deze route moet andere inwoners die nog twijfelen over het verduurzamen van hun huis over de streep trekken.

’Heeft u slimme duurzame stappen gezet, zoals dakisolatie, radiatorfolie of een warmtepomp? Help dan anderen op weg door uw woning aan te melden als voorbeeld’, aldus de gemeente. Het idee is dan dat deze bewoners hun verhaal online delen en/of hun voordeuren openzetten voor nieuwsgierige burgers die graag inspiratie op willen doen voor de verduurzaming van hun huis.

Landelijk delen al zo’n 1.750 huishoudens hun eigen ervaringen met energiebesparing. Zo kunnen burgers in praktijk zien hoe bijvoorbeeld een warmtepomp werkt of hoe je je dak het beste kunt isoleren. Op 29 oktober en 5 november kunnen bezoekers dit in praktijk ervaren en vragen stellen aan de bewoners die hun huis reeds verduurzaamd hebben. ’Of u nu grotere of kleinere maatregelen hebt genomen: alle ervaringen zijn welkom!’

Net binnen