Katwijk haalt vervanger binnen voor El Azzouti die vertrekt

Ruben Doesburg (links) samen met Cees Bruinink.© Foto Katwijk

Tom Mentink
Katwijk

Ruben Doesburg maakt na dit seizoen de overstap van ADO’20 naar vv Katwijk. De veelzijdige speler heeft een eenjarig contract getekend bij de titelverdediger.

Doesburg, woonachtig in Beverwijk, staat met ADO’20 ongeslagen bovenaan in de derde divisie met ruime voorsprong op nummer twee VVSB. De 24-jarige aanvaller is dit seizoen een van de smaakmakers bij de club uit Heemskerk. Hij scoorde tot nu toe acht competitiedoelpunten en gaf zes assists.

In de hoofdmacht van ADO’20 begon Doesburg op achttienjarige leeftijd als centrale verdediger, waarna hij opschoof naar de backpositie. Sinds eind vorig seizoen staat hij op rechtsbuiten. Voor zijn komst naar ADO’20 speelde de aanvallend ingestelde speler in de jeugd van DEM en Almere City FC .

,,Tijdens de gesprekken die ik had met technisch directeur Cees Bruinink en trainer Anthony Correia bleek dat Katwijk mij zeer uitgebreid gescout heeft en een duidelijk plan met mij heeft’’, vertelt Doesburg op de clubwebsite. ,,Kijkende naar het totaalplaatje hoefde ik niet lang na te denken om deze overstap te maken.’’

Net binnen