Katwijkse scholieren kunnen voor half geld schaatsen op Andreasplein

Een ’ijsbaan’ van kunststof platen zoals die op het Andreasplein moet komen.© Eigen foto

Hielke Biemond
Katwijk

Katwijkse basisschoolleerlingen kunnen tijdens de feestmaand voor half geld schaatsen op de tijdelijke ijsbaan op het Andreasplein.

Dankzij de hulp van sponsors, onder andere het Spaarbankfonds Katwijk, kan de organisatie van Katwijk on Ice de kaartjes voor 2,50 euro per stuk aanbieden aan basisscholen. Daarmee mogen de leerlingen zich twee uur lang uitleven.

Op initiatief van een flinke verzameling ondernemers en organisaties krijgt Katwijk aan Zee van 9 december tot en met 7 januari een overdekte ijsbaan van vierhonderd vierkante meter. Het in kerstsferen gehulde Andreasplein wordt daarvan het sfeervolle decor.

De schaatsbaan bestaat uit kunststof platen die volgens de organisatie niet van echt ijs te onderscheiden zijn. Het grote voordeel is dat zij geen energie verbruiken. Deze nieuwe Zwitserse technologie is op Duitse en Zwitserse kerstmarkten al populair aan het worden en doet in Katwijk voor het eerst zijn intrede in Nederland.

Woordvoerder Marco den Engelsman zegt te merken dat Katwijk on Ice, waarvan de opbrengst naar Kika gaat, op voorhand al aanslaat. ,,We prijzen ons gelukkig met het enthousiasme van alle sponsors en vrijwilligers die zich al hebben aangemeld.’’

Katwijkse basisscholen die gebruik willen maken van de kortingsactie, of de kaartjes cadeau willen doen aan hun leerlingen, kunnen zich melden bij de organisatie via info@katwijkonice.nl