Oogst Leiden verhuist naar Hogewoerd en gaat daar woensdag open

Oogst aan Maresingel.© foto pr

Erna Straatsma
Leiden

Oogst Leiden, de winkel die sinds mei aan de Leidse Maresingel zit, verhuist naar de Hogewoerd nummer 8. Woensdag gaat de winkel met biologische geteelde producten daar open.

,,Helaas hadden we aan de Maresingel een tijdelijk huurcontract’’, zegt Fennie Lansbergen van Oogst. ,,Dat wisten we van het begin af aan. De eigenaar wil de plek herontwikkelen en er woningen neerzetten. Maar gelukkig hebben we nu een mooie plek gevonden op de Hogewoerd.’’ Het nieuwe winkelpand zit direct naast kookwinkel Van Manen aan Tafel.

Oogst is een onbemande winkel waar klanten met een speciale app naar binnen kunnen. Ze pakken daar zelf hun vlees, zuivel en groente uit de schappen en rekenen die af bij een zelfscankassa. De producten zijn afkomstig van boeren uit de buurt van Leiden.

Lansbergen bedacht het concept voor Oogst en is bezig om ook in andere steden dergelijke winkels van de grond te krijgen. ,,Ik ben de franchisegever’’, zegt Lansbergen, die uit Heemstede komt. In Leiden runt Joost van Schie de winkel. In Haarlem en Woerden zijn we aan het verkennen of daar ook Oogstwinkels kunnen komen.’’ Joost van Schie heeft samen met zijn ouders boerderij De Eenzaamheid, waar ze kaas en thee op een natuurvriendelijke manier produceren.

In de Oogstwinkel zijn ook producten van Boerderij Boterhuys (zuivel, lams- en varkensvlees, ijs), de Kaagse Boer (Leidse kaas), Landgoed de Olmenhorst (fruit, sap en jam), Kempenaar (aardappelen, groenten) en Lakenvelder-boerderij Boterhuis (rundvlees) uit Leiderdorp te koop.

Net binnen