Prins S. en De Geit komen met dansbaar, maar aartsflauw ’Rood staan hard gaan’ | Muziekrecensie

Jaap Stiemer

Een bandnaam doet er niet toe, als je hem tien keer uitspreekt weet je niet beter. Dat wisten ze bij Carseat Headrest en dat weten ze ook bij Prins S. en De Geit. De band heeft in zeer korte tijd een aardige livereputatie opgebouwd, ondanks corona en ondanks dat gitarist Marne Miesen enige tijd in coma lag na een hersenbloeding. En nu is er een album, ’Rood staan hard gaan’.

Nederlandstalige dance-pop, zou je het kunnen noemen. Dansbaar zijn de meeste nummers zeker. Live komt daar nog eens de stormachtige act van zanger Scott Beekhuizen bij, die met wapperende manen over het podium draaft. Dat stormachtige ontbreekt wel wat op het album, dat door alle elektronica nogal ingeblikt klinkt. De teksten worden er in vrijwel alle nummers op een vrij eentonige en in steeds hetzelfde metrum verpakte raps uitgegooid.

’Als de zon opkomt’ is daar een positieve poëtische uitzondering op, net als ’Gastenlijst’, dat een refrein heeft dat lekker in je kop blijft zitten. De tekst had van Spinvis kunnen zijn. Sowieso zitten er verspreid over het album mooie vondsten in de teksten, maar door die versnippering komt het nooit echt aan.

Inhoudelijk gaat het alle kanten op bij dit trio, van schrale romantiek en een uitputtend nachtleven tot ’in de rij voor de kinderboerderij’. Soms lijkt het ergens op, maar het is meestal aartsflauw. Beetje jammer wel, want live zijn ze zo leuk.

Luister hier naar de playlist De Muzikale Keuze van Vrij

Net binnen