Verdachte van steekpartij in Noordwijk meldt zich na uitzending

Ruud Sep
Noordwijk

Een 19-jarige Leidenaar zit sinds dinsdagavond vast voor betrokkenheid bij de steekpartij op de Grent in Noordwijk waarbij in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man zwaar gewond raakte.

De verdachte meldde zichzelf bij de politie nadat het opsporingsprogramma Team West beelden had laten zien van het steekincident. De man zit vast en zal later worden verhoord. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris die moet beslissen over verlenging van het voorarrest.

Lees ook: Man (28) neergestoken in uitgaansgebied Noordwijk

De steekpartij vond ’s nachts rond kwart over drie plaats op de kruising van de Abraham van Royenstraat en De Grent. Het slachtoffer was samen met vrienden in Club M aan De Grent toen er een conflict ontstond met een hun onbekende man. Rond sluitingstijd ging de groep naar buiten. Daar werd de 28-jarige man aangevallen met een scherp voorwerp. De verdachte liep daarna weg richting boulevard.

De politie is ondanks de aanhouding van de verdachte nog steeds op zoek naar een passerende fietser die het incident vermoedelijk heeft gefilmd.