Burgers eten bij Leidse Lente en daarna theater als toetje

De acteurs (vlnr) Niek van der Horst, Kharim Amier, Willem Voogd, Carine Crutzen en Marisa van Eyle.© Foto Samuel van Leeuwen

Leiden

De theatertournee van de voorstelling ’Ongerijmd’ zit erop. Er is nog één kans om deze tekst te horen: komende maandag in galerie-café De Leidse Lente.

’Ongerijmd’ is geschreven door de uit Katwijk afkomstige schrijver Frank Siera. Hij is in het leven van dichter Gerrit Achterberg (1905-1962) gedoken. Als dichter werd hij bewonderd, maar hij heeft ook een moord op zijn geweten. Siera stelt de vraag of je de poëzie van een moordenaar nog mooi mag vinden.

Zijn tekst is boven komen drijven bij theaterbolwerk Punch, dat zich tot doel heeft gesteld om nieuwe Nederlandse toneelteksten op het podium te brengen. ’Ongerijmd’ is de eerste tekst die in productie is genomen. Hij ging eerder dit jaar in première in de Leidse Schouwburg en heeft daarna een tournee gemaakt.

Hierbij werd de tekst door vijf acteurs gespeeld. Ze doen dat maandag om 18.00 uur nog één keer in De Leidse Lente. Bezoekers krijgen vooraf een burgermenu geseveerd (biologisch vlees of vegan).