Waterpolosters van ZVL lijken vermoeid na Europese campagne en gaan dit keer onderuit tegen Het Ravijn

Lotti Verhagen, waterpoloster van ZVL, maakte de 9-9, maar dat was niet genoeg voor een resultaat.© Archieffoto Taco van der Eb

Wim Siera
Leiden

Het wil in de eredivisie maar niet vlotten met de vrouwen van ZVL-1886. In Nijverdal werd zaterdag nipt met 11-10 verloren van Het Ravijn.

De ploeg van Iefke van Belkum bemachtigde een tweetal weken geleden nog een plaats in de halve finale van de bekercompetitie door Het Ravijn tot tweemaal toe te verslaan, maar zaterdag struikelden de Leidse waterpolosters over dezelfde tegenstander.

Door de nederlaag is ZVL met drie punten uit zes wedstrijden terug te vinden op de zevende plaats. Alleen PSV uit Eindhoven heeft minder punten verzameld. De jonge Leidse ploeg was in de zesde speelronde niet te benijden. ZVL heeft veel energie gestoken in de Europese campagne met vorige week nog een drietal zware wedstrijden in Lille.

De uitwedstrijd naar het oosten van het land kwam dan ook niet gelegen. Toch waren er zeker kansen op een zege in Nijverdal. Het Ravijn kwam dan wel op een 7-4 voorsprong, maar de bezoekers toonden de nodige veerkracht door de achterstand weg te poetsen en in de derde periode door een doelpunt van Lotti Verhagen zelfs op gelijke hoogte te komen (9-9).

Tot puntenwinst leidde de inhaalrace niet. De thuisploeg schoot nog tweemaal raak, Noha Zwiers bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 11-10.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nacompetitie

De waterpoloërs van ZVL-1886 boekten zaterdag een belangrijke zege op ZPC Amersfoort. De Leidenaars wonnen in de Keistad met 16-20 en stelden daarmee plaatsing voor de nacompetitie zo goed als zeker veilig. De mannen van AZC doen het uitstekend in de reguliere competitie. De eredivisionist uit Alphen aan den Rijn won midweeks nog van ZVL en slaagde er zaterdag ook in het dit seizoen goed presterende ZPB aan de zegekar te binden (10-6).

Net binnen