Koningsdagkermis blijft in Alphens Europapark

Kermisliefhebbers kunnen ook dit jaar terecht in het Europapark in Kerk en Zanen.© HDC Media/Hedske Vochteloo

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

De Alphense Koningsdagkermis blijft in het Europapark. Vorig jaar verhuisde de kermis van het centrum naar het park in Kerk en Zanen en volgens het college is dat goed bevallen.

Weliswaar heeft de gemeente veertien opmerkingen en klachten ontvangen over de nieuwe plek van de kermis, maar volgens het college is dat een minimaal aantal. B en W vinden dat het Europapark goed aansluit bij de jaarlijkse activiteiten van de Alphense Oranjevereniging en er wonen veel gezinnen met jonge kinderen in de wijk. Ook de kermisexploitanten zijn te spreken over de plek.

Wel wil Alphen voor de komende editie een paar dingen verbeteren. Onder meer wil de gemeente duidelijker aangeven waar bewoners en bezoekers kunnen parkeren. Onder meer zullen bezoekers worden doorverwezen naar de parkeerplaatsen aan de Euromarkt, zodat de overlast in de buurt minimaal is. En nog beter: Alphen wil bezoekers aanmoedigen vooral lopend of met de fiets naar het kermisterrein te komen.

Verder kijkt de gemeente naar de plek van hoge en veel herrie en licht producerende attracties. Die waren vorig jaar soms te dicht bij woningen neergezet. Alphen zoekt nu naar een plek midden in het park. Daarvoor moet dan wel straatmeubilair of speeltoestellen verwijderd worden. Om de omwonenden beter voor te bereiden, wil Alphen ze eerder inlichten over de kermis.

Net binnen