Asbest aangetroffen in Rijnsburgse wijk Kleipetten na grote brand, gemeente kondigt schoonmaak aan

© Flaslight Fotografie

Met lint is de omgeving van het pand afgezet.© Foto Leidsch Dagblad

Internetredactie
Rijnsburg

Na de grote brand in een loods aan de Valkenburgseweg in Katwijk zijn dinsdag rond de Pieter Breughelstraat in de Rijnsburgse wijk asbestdeeltjes gevonden.

Dat meldt de gemeente Katwijk na onderzoek. Inwoners van het getroffen gebied zijn door de gemeente op de hoogte gesteld. De Pieter Breughelstraat is nog altijd afgezet en de gemeente laat weten dat het afgezette gebied binnen 24 uur wordt schoongemaakt.

De gemeente vraagt mensen die het gebied eerder willen verlaten met bijvoorbeeld een auto of fiets, dit vervoersmiddel eerst goed af te spoelen om verdere verspreiding van de asbestdeeltjes te voorkomen. Ook wordt geadviseerd schoenen buiten aan en uit te doen of ze af te spoelen en de tuin grondig schoot te spoelen met water. Meer adviezen zijn op de site van de gemeente vinden.

Met de maatregelen wil de gemeente blootstelling aan de asbestdeeltjes zoveel mogelijk voorkomen.

De brand ontstond rond 7.00 uur en was uitslaand. De brandweer was met veel eenheden ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ruim een uur later was de brand onder controle. Tegen 9.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De Rijnsburgse wijk Kleipetten was ’s ochtends uren afgezet voor onderzoek.

Lees ook: Loods uitgebrand in Katwijk. Mogelijk asbest vrijgekomen, Rijnsburgse wijk Kleipetten uren afgezet

Lees ook: Onderzoek naar aanwezigheid van asbest in Rijnsburgse wijk Kleipetten in volle gang: ’Bewoners kunnen veilig naar huis’

Net binnen