Nieuwe woningen voor senioren en voor starters in Alphen

De nieuw te bouwen appartementen bij de Magnoliastraat.© Tekening Zijdekwartier Architecten

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

Bij twee woningbouwprojecten komen er in Alphen ruim 180 woningen bij voor senioren en starters. Beide projecten beginnen eind dit jaar, begin volgend jaar.

Woningcorporatie Woonforte begint in 2024 met de voorbereidingen voor 135 woningen voor senioren tussen de Magnoliastraat en de Bosparkweg. Hier staan nu nog 28 huurbungalows en een appartementengebouw. Die gaan in twee etappes tegen de vlakte

De corporatie begint met de sloop van de bungalows. Die worden vervangen door een gebouw met 67 seniorenwoningen. Dat is naar verwachting halverwege 2025 klaar. De huidige bewoners van de bungalows en het appartementengebouw hebben de eerste keus bij de huur van deze woningen.

Als het nieuwe woongebouw klaar is, gaat het oude appartementengebouw aan de Bosparkweg/Magnoliastraat tegen de grond. Dat wordt een woongebouw met 68 seniorenappartementen. Als alles naar wens verloopt, begint de bouw daarvan in 2026.

Starters

Eind dit jaar hoopt projectontwikkelaar Ruimtemaken aan de Rijnhaven appartementengebouw ’Kickstart-Alphen’ met 48 woningen te bouwen. De appartementen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt. Het merendeel van de vijftig vierkante meter grote woningen kost om en nabij de 230.000 euro.

Kickstart-Alphen© Illustratie Ruimtemaken

De Rijnhaven is een oud industriegebied dat de gemeente wil omzetten naar een woonlocatie. Er zijn daar al verschillende wooncomplexen neergezet. Belangstellenden voor de woningen kunnen zich de komende tijd aanmelden. Als er voldoende interesse is, wil de projectontwikkelaar de verkoop in mei officieel beginnen. Ruimtemaken hoopt dat de bouw dan eind dit jaar kan beginnen.

Net binnen