Frits Spits zaterdag terug op radio, bedankt fans voor reacties

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Radiomaker Frits Spits keert zaterdagochtend terug op de radio. De 75-jarige omroepcoryfee zal op NPO Radio 1 weer zijn programma De Taalstaat presenteren, na een maand van afwezigheid. De dj was afwezig omdat hij onlangs is gedotterd, meldde omroep KRO-NCRV vrijdag.

Spits voelt zich goed, laat hij weten. "Ik wil de luisteraars van De Taalstaat bedanken voor de mooie en warme reacties die ik heb ontvangen in de afgelopen weken tijdens mijn afwezigheid", aldus de presentator. "Ik voel me goed en zie er naar uit om morgen weer te presenteren."

Tijdens zijn afwezigheid werd het programma gepresenteerd door Margriet Vroomans. Spits, die half januari zijn 75e verjaardag vierde, geldt als een van de grote Nederlandse radio-iconen.

De dj begon in de jaren zeventig als radiomaker bij de VARA en de NOS op Hilversum 3, de voorloper van 3FM. Hij presenteerde beroemde programma’s als De Avondspits en Tijd voor Twee. Spits kreeg diverse prestigieuze prijzen voor zijn grote betekenis voor de Nederlandse media, waaronder meerdere Marconi Awards, de Zilveren Reissmicrofoon, een Gouden Harp en de Visser-Neerlandiaprijs.

Net binnen