Noordwijk gebruikt ervaring als tegengif voor Jong Sparta en wint eenvoudig

Noordwijk-trainer Kees Zethof.© Archieffoto Orange Pictures

Rotterdam

Historisch gezien doet Noordwijk bijna altijd goede zaken tegen Jong Sparta Rotterdam. Zaterdag pakte de ploeg van trainer Kees Zethof opnieuw de drie punten (0-3).

,,We zijn één keer weggespeeld op het Kasteel en volgens mij hebben we daarna afgesproken ’dat willen we nooit meer hebben’’’, zei een lachende Emiel Wendt, die onderdeel was van de Noordwijk-selectie tijdens de verliespartij in 2019 (4-0).

De spits van Noordwijk maakte na iets meer dan een half uur de 0-2, nadat Sem van Oosten de openingstreffer op het scorebord had gezet. Toer Bouwman maakte er voor rust ook nog 0-3 van. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

De 0-3 was misschien wat geflatteerd. Hoewel Noordwijk een overtuigende score neerzette, bood Jong Sparta genoeg tegenstand. Tijdens de tweede helft leek het er nog even op dat de Rotterdammers terug zouden komen. ,,Maar onze keeper Lars Jansen had nog een paar bizarre reddingen. Hij hield ons echt goed in die wedstrijd’’, prees Wendt zijn doelman de hemel in. ,,We bleven verder compact en vanuit de basis voetballen.’’

Dit seizoen verloren de Noordwijkers overigens nog niet van een belofteploeg in de tweede divisie. Sterker nog: ,,We doen het bijna altijd goed tegen die teams’’, aldus Wendt.

Net binnen