Sassenheimse muziekverenigingen kampen met huisvestingsproblemen

Raadsleden te gast bij een repetitie van Adest Musica.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Sassenheim

De muziekverenigingen Crescendo en Adest Musica willen een eigen clubgebouw in Sassenheim. De clubs zijn met elkaar in gesprek gekomen door de huisvestingsproblemen waarmee ze kampen.

Crescendo maakt voor repetities nu nog gebruik van de Julianakerk, maar daar loopt het huurcontract op 1 januari 2024 af.

Adest Musica heeft cultureel centrum ’t Onderdak als thuisbasis, maar daar is de ruimte te klein en dat leidt weer tot andere problemen. Doordat veel (jeugd)leden bij repetities dicht opeen zitten, overschrijdt de geluidsbelasting volgens de vereniging alle normen. Ook is ventilatie een probleem.

Sinds 2017 wordt al met de gemeente gesproken over de huisvestingsproblemen. Om raadsleden bij te praten, waren zij afgelopen vrijdagavond te gast bij de repetities van Adest Musica.

Voor Crescendo en Adest Musica zou het Bolwerk, een schoolgebouw dat komend jaar vrijkomt, een goed alternatief zijn. ’Een gebouw dat uitermate geschikt is voor twee muziekverenigingen met in totaal 250 spelende muzikanten en 50 vrijwilligers’, aldus Adest Musica.

Net binnen