UVS koestert een punt na donderspeech van interim-trainer Aart Jan van Boksel

© Archieffoto Hielco Kuipers

Hennie Kanbier
Den Hoorn

UVS is dankzij een 0-0 gelijkspel een plaatsje geklommen ten koste van het Haagse VUC.

De Leidse ploeg en gastheer Den Hoorn hielden elkaar doorgaans in evenwicht, maar interim-trainer Aart Jan van Boksel was toch vooral blij met het behaalde punt.

,,Soms moet je een resultaat koesteren. In de eerste helft hebben we namelijk heel matig gespeeld en niet voldoende energie in de wedstrijd gelegd. Daar ben ik in de rust best boos over geworden, want iedereen weet waar we voor spelen’’, aldus Van Boksel.

Na de rust pakte UVS het uitstekend op. De promovendus toonde een ander gezicht. ,,We hebben ook wel kansen gehad, maar onze doelman Wesley Kerkvliet sleepte ons er aan het einde ook een keer doorheen’’, zei Van Boksel.

,,Jammer was wel dat wij geen strafschop hebben gekregen. Dat was er zeker eentje en dat werd bevestigd door beelden na afloop. Een driepunter hadden we uiteraard goed kunnen gebruiken, maar een gelijkspel was in alle eerlijkheid wel de verhouding.”

Namens de bezoekers mikte Boy Tetteroo nog op de paal na de onderbreking en Thom de Vries vond een voetje van de sluitpost op zijn pad bij een andere grote kans. ,,We speelden onder de maat voor de rust, hoewel het niet zo was dat zij veel kansen kregen’’’, zei Kerkvliet, die zijn doel schoon hield. ,,Ze scoorden wel een keer, maar die goal werd afgekeurd omdat ik werd aangevallen in het vijfmetergebied. Na de pauze hebben we ons goed hersteld en we blijven vertrouwen houden in de goede afloop.”

Lees ook: Nieuwe trainer UVS staat zaterdag eerst nog even tegenover zijn nieuwe club: ’Als ik de club in dit stadium al kan helpen, doe ik dat graag’

eerste klasse zaterdag

UVS-Den Hoorn 0-0

Net binnen