Podcast: Carice en Halina bellen elkaar

Jaap Stiemer

Carice van Houten en Halina Reijn kennen elkaar al heel lang. Maar nu Halina in New York woont en Carice in Nederland komt de vriendschap, zoals ze dat zelf noemen, ’aan een zijden draadje te hangen’. De podcast is daarvoor de oplossing.

Elke woensdag verschijnt een nieuwe aflevering online, waarin de beide actrices met elkaar beeldbellen. Maar dan dus niet privé, maar voor iedereen te beluisteren. Beiden hebben enige twijfel gehad of het na de eerste reeks niet voldoende was, maar na een stroom van hartverwarmende reacties is seizoen 2 inmiddels ook van start.

Waar gaat het over? De podcast bestaat deels uit allerhande grappen, grollen, stemmetjes en uitwisselingen van wederzijdse eigenaardigheden. Maar er komen ook serieuzere onderwerpen langs, zoals wat je als jonge actrice allemaal moet doorstaan aan ellende om normaal je werk te kunnen doen, vooral in het pre-me-tootijdperk. Hollywood, seks, moederschap, lichaamsbeharing, ADD, geld, hoe je een pan met kaasresten reinigt, het komt allemaal voorbij en onder de babbelpodcasts is deze zowel vermakelijk als inhoudelijk.

Lastig is soms wel dat de stemmen van beide actrices zo op elkaar lijken dat je af en toe niet weet wie er aan het woord is. Een van beiden kan een Gronings accent, maar wie ook alweer?

Net binnen