Van glasvezel kun je wél af, wat ze ook zeggen

Ed Brouwer

Voor eens en voor altijd: van je aanmelding voor glasvezel die nog aangelegd moet worden kun je kosteloos af, wat een bedrijf ook zegt.

Ria Boekweit-Bakker uit Hoogkarspel reageert op een ombudsbericht hierover. Ook zij wil van het abonnement voor glasvezel af dat ze november 2021 is aangegaan maar dat nog steeds niet is gelegd. Dat kan, krijgt ze van Delta te horen, maar dan moet ze wel twaalf keer tachtig euro opzegvergoeding betalen. Onterecht.

Om geen foute adviezen te geven, vragen we het nóg maar eens na bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die bevestigt dat je bedenktijd hebt tot veertien dagen na de eerste signaaldoorgifte. Gebruikelijk is dat je voor diensten veertien dagen bedenktijd hebt na het online of telefonisch afsluiten van een contract, maar bij glasvezel ligt dat anders, haalt de ACM een uitspraak van de geschillencommissie telecommunicatiediensten aan. ,,De geschillencommissie heeft geoordeeld dat dit niet logisch is als er nog geen glasvezel ligt en niet in lijn met de bedoeling van de wet omdat je de dienst niet kan testen. Dus bij glasvezel start de bedenktijd pas bij de levering.”

Uitspraak nalezen: www.sgc.nl referentiecode 105820

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Net binnen