Maarten Bouwknecht (ZZ Leiden): ’Het wordt moeilijk maar ik weet zeker dat we het kunnen’

Maarten Bouwknecht schiet namens ZZ Leiden.© Archieffoto

Joris Zandbergen
Leiden

Maarten Bouwknecht speelt vanaf zondag een best-of-five met ZZ Leiden tegen Donar. Inzet is de nationale basketbaltitel.

1Leuk tegen Donar, de club waar je vandaan komt?

,,Halverwege deze week wisten we dat het Donar zou worden. In het begin bereidden we ons voor op beide opties, Den Bosch of Groningen. Een paar dagen hebben we gericht naar een serie tegen Donar kunnen toewerken. Martiniplaza, hun hal, is bekend terrein voor me. Leuk dat er familie en vrienden in mijn voormalige thuishaven zullen zijn, maar ik wil graag winnen met Leiden.”

2Wat voor een finalestrijd verwacht je?

,,Donar verdedigde beter dan Den Bosch in de halve finale. Donar heeft wat nieuwe mensen, speelt fysiek, verdedigt goed en liet tegen Den Bosch de bal beter rondgaan. Er is een groot verschil met het Donar van het begin van het seizoen. Ik denk dat het een verdedigende finale wordt.”

3Hoe staat ZZ Leiden er momenteel voor?

,,We waren eerder dit seizoen wisselvallig, dat was onze valkuil. Maar we zijn steeds meer ingespeeld geraakt, en sterker gaan verdedigen. Daar halen we nu onze kracht ook uit. Mijn schotpercentage is dit seizoen iets lager, wel heb ik het gevoel dat ik veel beter ben gaan verdedigen. Onze kansen op het kampioenschap? Nou, ik ga elke wedstrijd in met het gevoel dat we gaan winnen. Het wordt natuurlijk moeilijk maar ik weet zeker dat we het kunnen.”

Paspoort

Naam:

Maarten

Bouwknecht

Leeftijd:

28 jaar

Positie:

Guard

Net binnen